Weerbericht: tot 24 graden, maar onweer loert om de hoek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag blijft het droog. Over de zuidelijke landshelft is het meestal zonnig. Over het noordelijk deel van het land is het lokaal eerst nog grijs, vooral dan richting Nederlandse grens. Stilaan wisselen zon en wolken elkaar overal af. De maxima liggen tussen 20 graden in de Hoge Venen en 24 graden in Belgisch Lotharingen. Morgen verwacht het KMI vanaf de Franse grens flink wat regen. In het zuidoosten is dan stilaan lokaal onweer mogelijk. Vanavond en in het begin van de nacht is het rustig en lichtbewolkt. In de loop van de nacht verschijnen er meer hogere wolken. Op het einde van de nacht kan er eventueel wat lichte regen vallen langs de Franse grens en aan zee. De minima dalen naar waarden tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust.

Morgenochtend zijn er tijdelijk nog enkele opklaringen over het oosten en het noordoosten. Vanaf de Franse grens krijgen we stilaan perioden van lokaal intense regen of buien (in meerdere streken kan er woensdag 10 tot 15 mm, plaatselijk nog meer vallen). Over het noordoosten kan het nog overwegend droog blijven tot in het begin van de namiddag. In de Ardennen en in Belgisch Lotharingen verwachten we in de loop van de dag lokale onweersbuien. De maxima schommelen van 18 graden in het westen tot 22 graden in het zuidoosten.

Morgenavond valt er vooral over de oostelijke landshelft tijdelijk nog regen, met in het uiterste oosten en zuidoosten lokale en mogelijk stevige onweersbuien. Over het westen is het eerder licht wisselvallig met soms een bui. Woensdagnacht wordt het geleidelijk overal licht wisselvallig vanaf het westen met een paar buitjes en tussendoor opklaringen. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Donderdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, met vooral in het oosten van het land nog enkele buien. Elders blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, 18 graden aan de kust en 20 of 21 graden in het centrum van het land.

bron: Belga