Voorzitter van Bordeaux bevestigt afgesprongen onderhandelingen met Henry

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kogel is definitief door de kerk: Thierry Henry wordt geen trainer van Bordeaux. Tegenover het Franse persbureau AFP bevestigde de voorzitter van de Girondins vandaag dat de gesprekken op een sisser zijn uitgedraaid.

"Ja, wij kunnen bevestigen dat de onderhandelingen zijn beëindigd", verklaarde Stéphane Martin, nadat in Franse en Engelse media gelijkaardige berichten waren verschenen.

Volgens l'Equipe haakte de voormalige topspits af na een gesprek zondag in Londen met vertegenwoordigers van General American Capital Partners (GACP), het bedrijf dat Bordeaux binnenkort in principe overneemt.

Bordeaux zoekt een opvolger voor de Uruguayaan Gustavo Poyet, die opzij werd geschoven na felle kritiek op het bestuur. Met interim Eric Bedouet op de bank speelden de Fransen vorige week 0-0 gelijk in Gent in de heenwedstrijd van de barrages in de Europa League. Donderdag volgt de return in Bordeaux.

De 41-jarige Henry maakt sinds de zomer van 2016 deel uit van de technische staf van de Rode Duivels. Hij won met België een historische bronzen medaille op het WK in Rusland maar omdat de ex-Gunner zijn contract niet verlengde, is zijn toekomst bij de Duivels erg onzeker.

Vrijdag maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de duels tegen Schotland (7/9) en IJsland (11/9). Mogelijk volgt dan meer duidelijkheid over het lot van Henry. Martinez moet ook een vervanger aanduiden voor T2 Graeme Jones, die assistentcoach werd bij West Bromwich Albion.

bron: Belga