Vluchtelingenwerk Vlaanderen bootst iconische Abbey Road-foto van The Beatles na

door
Belga
Leestijd 2 min.

In zes Vlaamse steden - Mechelen, Antwerpen, Brussel, Aalst, Gent en Genk - heeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen vandaag een ludieke actie gehouden om de Refugee Walk van 30 september in de kijker te zetten. Vrijwilligers bootsten de iconische Beatlesfoto op Abbey Road na door het zebrapad van drukke verkeerspunten over te steken. De actie ging niet gepaard met een flyeractie of een groot spandoek met uitleg. Bedoeling was om de aandacht van voorbijgangers te vangen met een zeer herkenbaar beeld. "Later vandaag zullen ze dan, doordat de foto's overal zullen opduiken, begrijpen waarom we dit doen", vertelt Caroline Van Peteghem van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. "We willen onze Refugee Walk van eind volgende maand nog even in de aandacht brengen, zodat mensen weten dat ze nog steeds kunnen inschrijven." Tegelijk blijkt dat het beeld dat voor ons zo iconisch is, niet door iedereen gekend is. "Heel wat vluchtelingen hebben nog nooit van The Beatles of Abbey Road gehoord, terwijl dat voor ons in het collectieve geheugen zit."

De Refugee Walk vindt op 30 september plaats in Mechelen en nodigt mensen uit 40 kilometer te stappen, dit mag in ploegverband, en zich voor die kilometers te laten sponsoren. De Refugee Walk symboliseert de lange tochten die vluchtelingen vaak moeten afleggen voor ze in een veiliger gebied een nieuw leven kunnen opbouwen.

Onder de stappers is ook komiek Bert Gabriëls, die zich al jaren inzet voor vluchtelingen. "Die Refugee Walk is stappen en tegelijk interessante babbels doen met mensen van over de hele wereld", zegt hij. "Tegelijk is het een warm welkom voor de erkende vluchtelingen die hier een nieuw leven gaan opbouwen", zegt hij.

bron: Belga