VERKIEZINGEN18 - Charlton-fans richten politieke partij 'Roland Out Today' op tegen Duchâtelet

door
Belga
Leestijd 2 min.

Fans van de Engelse voetbalclub Charlton Athletic hebben de partij 'Roland Out Today' (ROT) opgericht tegen clubeigenaar Roland Duchâtelet. Met de slogan "Voor sport, voor respect, voor transparantie" wil de partij in oktober naar de Truiense kiezers trekken. De partij ROT is een initiatief van een groep ontevreden fans van Charlton Athletic als protest tegen eigenaar Roland Duchâtelet. Volgens de partij ging het snel bergaf met Charlton sinds de komst van Duchâtelet. "Sinds Duchâtelet eigenaar van Charlton werd, is zijn invloed catastrofaal gebleken. Binnen een paar maanden verkocht hij de beste spelers, en zei hij trainer Chris Powell welke spelers in het team moesten en welk tactisch systeem gebruikt moest worden", zegt partijsecretaris John Barnes. "Zijn beleid heeft veel schade aan onze club aangericht."

Het doel van de partij is om de druk op Duchâtelet te verhogen en hem zo uit de club te krijgen. Daarom wil de partij in Sint-Truiden bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober opkomen. "We willen de Truienaars aanmoedigen om de zakelijke activiteiten van Duchâtelet van toen hij in de gemeenteraad zat, kritisch te bekijken en vragen te stellen", zegt Barnes.

Zo stelt de partij zich vragen bij het Autonoom Gemeentebedrijf Ontwikkeling Sint-Truiden. "AGOST hield een zekere belangenverstrengeling met zijn NV Stayen in", stelt Barnes. "Mensen moeten begrijpen hoe die situatie werd toegelaten. Lokale politici - vrienden van Duchâtelet - zouden moeten verklaren hoe hij Stayen voor slechts 551.500 euro mocht kopen en hoe hij de Truiense business van het stadscentrum naar Stayen mocht verhuizen."

De Truienaars kregen al flyers van de nieuwe partij in de brievenbus. De partij maakt zich sterk dat ze aan de gemeenteraadsverkiezingen zal kunnen deelnemen. Twee Truienaars zouden zich al aangemeld hebben om mee campagne te voeren en op de lijst te staan. "We zullen onze boodschap blijven verspreiden naar de goede mensen van Sint-Truiden: voor sport, voor respect en voor transparantie", besluit Barnes.

Roland Duchâtelet, voormalig eigenaar van STVV en Standard Luik, nam in 2014 Charlton Athletic over. De Londense club verkeert in crisis en zit met een jaarlijks omzetverlies van zo'n 11 miljoen euro. Duchâtelet voerde vervolgens drastische besparingsmaatregelen door, maar de fans pikken die veranderingen niet.

bron: Belga