Usain Bolt heeft ritme van profvoetbal nog niet in de benen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Usain Bolt timmert bij het Australische Central Coast Mariners aan een carrière als voetballer. Maar de snelste man uit de geschiedenis geeft toe dat hij moeilijkheden ondervindt om zich aan te passen aan het ritme van het profvoetbal. De 32-jarige Jamaicaan was het als sprinter gewend om op de piste korte intense inspanningen te leveren. In het voetbal gelden voor spelers andere vereisten.

"Het moeilijkste vind ik dat je constant moet stoppen en weer vertrekken. Ik ben het niet gewend om snelheid te winnen, dan weer te vertragen om vervolgens weer te versnellen", vertelde hij vandaag na een training. "Maar alles is een kwestie van oefenen en gewoonte kweken. Ik heb tijd en blijf hard werken."

Bolt sloot zich eerder deze maand aan bij de Mariners, waar hij voor "onbepaalde tijd" op proef is. Vrijdag komt de achtvoudige olympische kampioen mogelijk een eerste keer officieel in actie tijdens een oefenduel tegen een amateurclub.

"Ik neem aan dat hij enkele minuten zal meespelen", verklaarde coach Mike Mulvey, die ook weet dat de fans uitkijken naar Bolts debuut. Bovendien zal de wedstrijd rechtstreeks worden uitgezonden via betaal-tv.

"Ik zal zeker wat nerveus zijn", blikte Bolt vooruit. "Het gaat niet meer om een wedstrijd voor het goede doel. Ik verwacht foutjes te maken maar ik ga alles geven en hoop trots te kunnen zijn op mezelf."

Bron: Belga