Periodieke onderhoudswerken in Antwerpse tunnels in september

Periodieke onderhoudswerken in Antwerpse tunnels in september

In september vinden periodieke onderhoudswerkzaamheden plaats in zes tunnels in het Antwerpse. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer vindt het onderhoud ’s nachts plaats om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden. Overdag zijn de tunnels altijd open, stelt het AWV in een persbericht. Het gaat om kleinere onderhoudswerkzaamheden, zoals “het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting”, klinkt het.

In de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen, in de tunnelkoker richting Gent, wordt gewerkt in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 september. De daaropvolgende nacht is het de buurt aan de koker richting Antwerpen. De betrokken koker wordt tussen 21 uur en 5 uur afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30 uur afgesloten.

In de nachten van woensdag 5 en donderdag 6 september vinden werkzaamheden plaats in de Rupeltunnel (A12) in Boom, tussen 20 uur en 6 uur. Eerst in de koker naar Antwerpen, de volgende nacht in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen door de andere.

Maandag 10 en dinsdag 11 september wordt van 20 uur tot 6 uur gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Dat gebeurt maandagnacht in de koker richting Brussel, en dinsdagnacht richting Antwerpen. De koker is dan afgesloten voor het verkeer, dat bovengronds wordt omgeleid.

In de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen wordt gewerkt tijdens de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 september, van 20 uur tot 6 uur. De tunnel is dan volledig dicht. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

In de nachten van maandag 17 en dinsdag 18 september wordt telkens van 20 uur tot 6 uur gewerkt in de Krijgsbaantunnel (R11) in Antwerpen. Eerst wordt gewerkt in de tunnelkoker naar Mortsel, de nacht erna in de koker richting Borsbeek. Tijdens de werken is de betrokken koker afgesloten en wordt het verkeer beurtelings omgeleid via de andere.

Tot slot wordt ook gewerkt in de Waaslandtunnel in Antwerpen tijdens de nachten van woensdag 19 en donderdag 20 september. De tunnel is dan volledig afgesloten van 20 uur tot 4 uur. Het verkeer wordt omgeleid langs de Kennedytunnel.

bron: Belga