Jupiler Pro League – Anderlecht legt zich neer bij schorsing voor verdediger Vranjes

Jupiler Pro League - Anderlecht legt zich neer bij schorsing voor verdediger Vranjes

RSC Anderlecht legt zich neer bij het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), die dinsdag de drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete voor Ognjen Vranjes bevestigde. Dat meldde voorzitter Marc Coucke dinsdagavond op Twitter. Na de kwijtschelding voor Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) door de Geschillencommissie Hoger Beroep was de verwachting dat ook Vranjes vrijuit zou gaan door de impasse rond de indicatieve tabel. Toch besliste diezelfde kamer, zij het in een totaal andere samenstelling, om Vranjes wel te schorsen. De verdediger van RSC Anderlecht is daardoor geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Antwerp (2 september) en Standard (23 september) en de verplaatsing naar KRC Genk (15 september).
“Geen probleem met de schorsing voor Vranjes. We waren in beroep gegaan omdat we drie weken iets te veel vonden. Het ging niet om juridische spitsvondigheden”, tweette Vranjes’ voorzitter Coucke, die dus afziet van een evocatieprocedure.
Wel oppert Coucke dat het Bondsparket in evocatieberoep gaat tegen de vrijspraken van Carcela en company. “Voor volledige gerechtigheid komt er hopelijk evocatie van het parket tegen de vier vrijspraken, zodat elkeen een correct vonnis krijgt”, voegde de RSCA-preses eraan toe. Coucke is ook voorzitter van de Pro League, die door een administratieve fout de verantwoordelijke is voor de chaos rond de indicatieve tabel. Eerder beloofde Coucke om het probleem rond die tabel op te lossen op 4 september, wanneer de raad van bestuur en de algemene vergadering voor het eerst dit seizoen samenkomen.

bron: Belga