Burgerplatform heropent opvangcentrum Porte d'Ulysse woensdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

La Porte d'Ulysse in de Brusselse deelgemeente Haren vangt vanaf morgenavond weer mensen op die een bed voor de nacht nodig hebben, zo heeft Mehdi Kassou, woordvoerder van het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen, vanavond aangekondigd. Het opvangcentrum heeft 300 plaatsen. Vanavond werden nog herstellingen aan het centrum afgewerkt, onder meer aan vensters die zondag verbrijzeld werden. Daardoor kon La Porte d'Ulysse vanavond nog niet opengaan.

De toestand in het Maximiliaanpark bij het Noordstation in Brussel is ondertussen weer rustig volgens de ploeg van het Burgerplatform die vanavond ter plaatse is.

Gisterennamiddag schortte het Burgerplatform zijn werking voor een tijdspanne van 24 tot 48 uur op naar aanleiding van incidenten zondagavond. Mensen trachtten zich toen de toegang tot La Porte d'Ulysse te forceren, hoewel alle bedden al bezet waren. Ook in het Maximiliaanpark was er sprake van een "totale verzadiging".

Mehdi Kassou zei dat er vandaag veel particulieren naar het Maximiliaanpark afzakten om slaapplaatsen aan te bieden. "Vanavond gaat het heel goed. Veel mensen in het park zijn naar ons toegekomen om hulp aan te bieden voor de problemen", zei hij. Het aantal mensen dat de nacht van maandag op dinsdag bij particulieren doorbracht, lag ongeveer dubbel zo hoog als gemiddeld, preciseerde de woordvoerder van het Burgerplatform.

bron: Belga