Burgemeester Aarschot vraagt strenge straffen voor daders van vechtpartij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Burgemeester André Peeters (CD&V) van Aarschot reageert geschokt op het vermoedelijk racistische incident dat zich zondag heeft voorgedaan in het station van Aarschot en waarbij een 15-jarige jongen door enkele volwassenen agressief behandeld werd en uiteindelijk op de sporen geduwd werd. Het gebeuren werd gefilmd en circuleert momenteel op sociale media. Peeters vraagt strenge straffen voor de daders.

"Ik ben geschokt van deze beelden. Dit is echt levensgevaarlijk en onaanvaardbaar. Hier hadden mensen ernstig gewond kunnen raken of erger", aldus Peeters die vraagt dat het gerecht dit incident "de juiste gevolgen geeft". "Ik reken erop dat het onderzoek van het parket volledig aan het licht kan brengen wat er juist gebeurd is en wat de aanleiding was", aldus de burgemeester.

Wat Peeters ook zorgen baart, is "de racistische ondertoon die bij dit incident naar voren lijkt te komen". "Ik ben er trots op dat wij in Aarschot op een correcte manier met elkaar samenleven, hoe verschillend we ook zijn. We hebben dan ook geen nood aan mensen die dat onder druk zetten", aldus Peeters. De burgemeester wijst nog op het nut van de elf bewakingscamera's die het stadsbestuur in juni in de stationsomgeving liet plaatsen.

bron: Belga