Filmpje op Facebook toont vechtpartij op sporen in Aarschot

Filmpje op Facebook toont ruzie en vechtpartij op sporen in Aarschot

In het treinstation van Aarschot heeft zich zondag een vermoedelijk racistisch incident voorgedaan, waarbij het op de treinsporen tot een vechtpartij kwam. Dat blijkt uit een filmpje dat op Facebook geplaatst is en door Radio 2 is opgepikt.

De lokale politie van Aarschot verwijst voor alle communicatie over de feiten door naar het Leuvense parket, dat een onderzoek heeft geopend. Op beelden is te zien hoe enkele volwassenen agressief en racistisch uithalen naar een 15-jarige jongen die op dat moment op de trein staat te wachten. Het slachtoffer blijft eerst kalm, maar de discussie laait verder op en uiteindelijk vallen er klappen. De jongen probeert zich te verdedigen, maar uiteindelijk duwt een man hem op de sporen, waar het gevecht voortgaat. Uiteindelijk kunnen omstanders de heethoofden tot bedaren brengen.

Dramatische gevolgen

Bij Infrabel wordt geschokt gereageerd. “Het seinhuis in Aarschot heeft om 15.43 uur de melding gekregen dat er een vechtpartij bezig was op de sporen en onze mensen daar hebben meteen het treinverkeer stilgelegd”, zegt Baeken. “Dat was net op tijd, want op het moment dat die mensen op de sporen stonden, moest net de IC-trein van Luik Guillemins naar Antwerpen daar langsrijden. Dit had dus heel erg slecht kunnen aflopen.”

“Deze beelden zijn wraakroepend”, gaat de woordvoerder verder. “We sensibiliseren zeer vaak over hoe gevaarlijk het is om je op de sporen te begeven. Die mensen zijn waarschijnlijk zo opgegaan in hun vechtpartij dat ze niet meer beseften waar ze waren. Dit kunnen we onder geen beding tolereren.”