Veiligheidsraad houdt dreigingsniveau op 2, blijft voor aantal specifieke locaties op 3

Veiligheidsraad houdt dreigingsniveau op 2

Het algemene dreigingsniveau in België blijft op 2, op een aantal specifieke locaties blijft het dreigingsniveau op 3. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag tijdens een elektronische vergadering beslist. De lijst van locaties waar het dreigingsniveau hoger ingeschaald is, blijft ongewijzigd. Vorige week was er even sprake van dat de militaire patrouilles in de trein- en metrostations geleidelijk aan zouden verdwijnen, maar dat blijkt dus voorbarig. “Er verandert voorlopig niets aan de inzet van de militairen”, luidt het in regeringskringen.

Elke maand neemt de Nationale Veiligheidsraad kennis van een nieuwe dreigingsanalyse door OCAD, het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse. Maandag werd beslist het algemene dreigingsniveau op 2 te houden, met een aantal specifieke locaties op 3. Deze lijst van locaties blijft ongewijzigd. Over een maand wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

De Nationale Veiligheidsraad, die begin 2015 werd opgericht, bepaalt het algemeen inlichtingen- en veiligheidsbeleid in België. In de Raad zetelen de premier, de vicepremiers, de bevoegde ministers en de topmannen en -vrouwen van de bevoegde diensten.

bron: Belga