Timothy Derijck verlaat Zulte Waregem voor AA Gent

Timothy Derijck verlaat Zulte Waregem voor AA Gent

AA Gent heeft vandaag de transfer van Timothy Derijck bevestigd. De verdediger komt over van Zulte Waregem en tekende bij de Buffalo’s een overeenkomst voor twee seizoenen. Derijck scoorde begin augustus voor Zulte Waregem nog in de Ghelamco Arena tijdens de competitiewedstrijd tegen AA Gent (1-1). De 31-jarige Derijck was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde in de defensie van Essevee. De verdediger kwam tot 69 officiële optredens (en elf goals) voor Zulte Waregem. In zijn eerste seizoen in het Regenboogstadion won Derijck de Beker van België. De West-Vlamingen kroonden zich dat jaar in de competitie ook tot herfstkampioen, maar werden in Play-off 1 zesde en laatste.

Voordien had het jeugdproduct van Anderlecht vooral in Nederland gevoetbald. Hij verdedigde er de kleuren van Feyenoord, NAC Breda, ADO Den Haag, PSV en FC Utrecht. In het seizoen 2007-2008 was hij ook al even actief in de Jupiler Pro League bij FC Dender.

“Ik wil met AA Gent zolang mogelijk op drie fronten meestrijden”, legde Derijck uit op de website van de Gentenaars. “Mijn sterke punten zijn de opbouw en coaching van achteruit. Ook zorgt mijn kopspel geregeld voor doelpunten. Ik wil verder mijn ervaring graag doorgeven aan de jongeren in het team.”

bron: Belga