Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf

Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden. Musk zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesproken te hebben met de aandeelhouders. In een verklaring op de site van Tesla schrijft Musk dat hij donderdag de raad heeft meegedeeld dat hij denkt “dat het voor Tesla beter is om openbaar te blijven”. “De raad gaf aan daarmee in te stemmen.”
Musk had eerder – op 7 augustus – op Twitter verrassend aangekondigd Tesla van de beurs te willen halen. De tweets zorgden voor veel verwarring. De topman beweerde dat de financiering al rond was. Daarop begon de Amerikaanse beurswaakhond SEC een formeel onderzoek. Musk zou door zijn beweringen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie. Sinds de aankondiging zakte het aandeel meer dan 20 procent.
Na feedback van zijn aandeelhouders, zo schrijft Musk in een blogbericht, “is het duidelijk dat de meerderheid van de bestaande aandeelhouders meent dat het beter is om een beursgenoteerd bedrijf te blijven”. En: “Ook al gaf de meerderheid van de aandeelhouders die ik sprak aan dat ze bij Tesla zouden blijven indien we de beurs zouden verlaten, was toch het algemene aanvoelen – in één woord – ‘alstublieft, doe dit niet'”, zo schrijft Musk.

Bron: Belga