Paus beveelt “psychiatrie aan voor homoseksualiteit op jonge leeftijd”

Paus beveelt
Paus beveelt "psychiatrie aan voor homoseksualiteit op jonge leeftijd"

Paus Franciscus heeft gisteren psychiatrische hulp aanbevolen, wanneer ouders homoseksuele neigingen vaststellen bij hun jonge kinderen. De paus sprak erover tijdens een persconferentie aan boord van het vliegtuig waarmee hij van Ierland terugkeerde naar Vaticaanstad. Een journalist vroeg aan de paus wat hij zou zeggen aan ouders die homoseksuele neigingen bij hun kinderen zouden vaststellen. “Ik zou hen aanbevelen om te bidden, om niet te veroordelen, de dialoog aan te gaan, begrip te tonen en een plaats te geven aan de zoon of dochter”, antwoordde Jorge Bergoglio.

Hij vond wel dat er rekening moet gehouden worden met de leeftijd van het kind. “Als zich dat al manifesteert op jonge leeftijd, dan kan de psychiatrie een belangrijke bijdrage leveren. Het is een andere zaak als het zich manifesteert na de leeftijd van 20 jaar.”

“Ik zal nooit zeggen dat zwijgen een remedie is. Je zoon of dochter miskennen, omdat ze homoseksuele neigingen hebben is een grote tekortkoming als vader of moeder”, zei de paus nog.

Bron: Belga