N-VA kwaad op bpost

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bpost beschouwt in zijn communicatie alle Brusselaars als Franstalig. "Onaanvaardbaar", zo zegt Karl Vanlouwe, Vlaams parlementslid voor N-VA, die daarover klacht heeft ingediend bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht. Aanleiding van de klacht door de N-VA'er, die zelf in Brussel woont, is communicatie door bpost naar aanleiding van een postpakket. Dat gebeurde in het Frans. "Terwijl ze duidelijk wisten dat ik Nederlandstalig was, omdat mijn adres in het Nederlands was opgesteld", aldus Vanlouwe.

Volgens de N-VA werkt het postbedrijf met een algoritme, waardoor iedereen die in Brussels woont automatisch als Franstalig wordt beschouwd. "Bpost beschouwt Brussel als een Franstalige stad", concludeert hij.

Vanlouwe diende klacht in bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht, en kreeg van hen naar eigen zeggen gelijk: met een dergelijke praktijk schendt bpost duidelijk de taalwetten. Vanlouwe vraagt respect voor het tweetalig karakter van de hoofdstad.

Het is voor hem extra zuur omdat bpost een overheidsbedrijf is. "Als de overheid haar eigen wetten en regels al niet meer kan naleven, waarom zou ze dat dan nog wel mogen verwachten van haar burgers?"

bron: Belga