Jos Brech kan deze week worden uitgeleverd aan Nederland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jos Brech, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen, kan nog deze week in Nederland zijn. Dat zei hoofdofficier van Justitie Jan Eland vandaag na afloop van de persconferentie over de aanhouding van Brech in Spanje.

Als de 55-jarige man uit Simpelveld meewerkt aan zijn uitlevering, kan hij nog deze week in Nederland zijn. Anders kan het zestig tot negentig dagen duren, aldus Eland. Dat is de normale procedure.

Brech wordt volgens Spaanse media vandaag voorgeleid voor de rechtbank in Barcelona. Hij werd dit weekeinde aangehouden in de buurt van Barcelona, na een tip van iemand die hem had herkend van foto's. In totaal kwamen er de afgelopen dagen meer dan 1.500 tips binnen bij de politie over de verdachte.

Intussen heeft de Spaanse politie een filmpje verspreid van de aanhouding van Brech. Te zien is hoe hij met de armen geboeid op de rug op een zandweg door gemaskerde agenten een auto wordt ingeduwd.

"We hebben in Barcelona een van de meest gezochte mannen in Nederland gearresteerd. De verdachte van de aanranding en moord op een elfjarige jongen, een expert in overleven, bevond zich op een heuvel in de buurt van Castellterçol", luidde de begeleidende tekst.

De beelden werden via Twitter verspreid. Het filmpje duurt negen seconden.

bron: Belga