"Henry wijst Bordeaux af"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thierry Henry heeft het aanbod om trainer van Bordeaux te worden naast zich neergelegd. Dat heeft de Franse tv-zender Canal+ gisterenavond bericht. De voormalige topspits, T3 bij de Rode Duivels, was in beeld om Gustavo Poyet op te volgen. RMC Sport meldde vorige week dat tussen de partijen een akkoord was bereikt, maar de deal zou dan toch afspringen.

Bordeaux speelde vorige donderdag, met Eric Bedouet als interimcoach, 0-0 gelijk in de Ghelamco Arena in Gent in de heenwedstrijd van de play-offs van de Europa League. Donderdag (30 augustus) volgt de return in Frankrijk maar Henry zal hoogstwaarschijnlijk dus niet op de bank zitten bij de Girondins.

De 41-jarige Henry maakt sinds de zomer van 2016 deel uit van de technische staf van Roberto Martinez bij de Rode Duivels. Hij won met België een historische bronzen medaille op het WK in Rusland, maar omdat de ex-Gunner zijn contract niet verlengde is zijn toekomst bij de Duivels erg onzeker.

Vrijdag maakt Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de duels tegen Schotland (7/9) en IJsland (11/9). Mogelijk volgt dan meer duidelijkheid over het lot van Henry. Martinez moet ook een vervanger aanduiden voor T2 Graeme Jones, die assistentcoach werd bij West Bromwich Albion.

Bron: Belga