Gijs Van Hoecke wordt knecht van Van Avermaet bij Continuum Sports

Gijs Van Hoecke wordt knecht van Van Avermaet bij Continuum Sports
Gijs Van Hoecke wordt knecht van Van Avermaet bij Continuum Sports

Gijs Van Hoecke zal in 2019 de kleuren verdedigen van Continuum Sports. Hij moet in de klassiekers kopman Greg Van Avermaet bijstaan. “Gijs heeft in de klassiekers zijn grote potentieel al getoond”, zegt Jim Ochowicz, algemeen manager van BMC, de ploeg die volgend jaar door een samengaan met het Poolse CCC Sprandi Polkowice vervelt tot Continuum Sports. “Gijs kent uiteraard de Belgische wegen en weet goed positie te kiezen op de kasseien. Hij is een aanwinst voor de ploeg. Bovendien traint hij vaak samen met Greg.”

De 26-jarige Van Hoecke maakt de overstap van het Nederlandse Team LottoNL-Jumbo. Daar is de Oost-Vlaming bezig aan zijn tweede seizoen. Daarvoor droeg de ex-wereldkampioen ploegkoers het shirt van Topsport Vlaanderen.

“Ik was niet echt op zoek naar verandering maar het aanbod van Jim Ochowicz charmeerde mij”, legt hij uit. “Bij BMC heeft Jim bewezen dat hij een van de sterkste ploegen ter wereld kan vormen. Ik ben er zeker van dat hij daar ook zal in slagen met de nieuwe ploeg. Ik ben vereerd deel uit te maken van dit team.”

Van Hoecke kijkt ernaar uit ploegmaat van Greg Van Avermaet te worden. “Hij is mijn dagelijkse trainingspartner en een goede vriend. Ik wil hem helpen te blijven scoren in de klassiekers, die ook mijn favoriete wedstrijden zijn. Ik kijk uit naar de volgende jaren en deze nieuwe stap in mijn carrière.”

Bron: Belga