Brusselse gemeenschapscentra voortaan verzameld onder de naam N22

Brusselse gemeenschapscentra voortaan verzameld onder de naam N22

De 22 Brusselse gemeenschapscentra krijgen met N22 een nieuwe overkoepelende naam. Dat maakt Brussels minister en collegelid voor Cultuur, Jeugd, Sport en Stedelijk Beleid bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Pascal Smet (sp.a) bekend. De gemeenschapscentra krijgen ook een gloednieuwe gezamenlijke cursusbrochure en begin 2019 volgt de nieuwe website van N22. De centra, die voorheen werden aangeduid als cultuurcentrum Brussel, krijgen met N22 een nieuwe naam en look, die de herkenbaarheid moet verhogen. De naam is verstaanbaar in alle talen en refereert zowel naar het N-logo van de Vlaamse Gemeenschapscommissie als naar de 22 Nederlandstalige gemeenschapscentra in het Brussels Gewest.

“Alle gemeenschapscentra behouden uiteraard hun eigen karakter. Door alle troeven gezamenlijk uit te spelen, willen we meer mensen bereiken en samenbrengen in een inspirerende context”, vertelt N22-entiteitsverantwoordelijke Frank Van Dessel.

De nieuwe papieren brochure is vanaf maandag verkrijgbaar in de gemeenschapscentra, de Brusselse bibliotheken en Muntpunt. De nieuwe website krijgt volgend jaar een nieuwe look, wordt drietalig en maakt het mogelijk om je in te schrijven op alle activiteiten van de 22 gemeenschapscentra.

“De ambitie van N22 vertaalt zich in een aantal concrete toekomstprojecten. In 2019 start een traject waarbij kunstenaars co-creëren met lokale burgers. Tegelijk zetten we de infrastructuur van de centra tijdens de kalmere zomermaanden open voor artiesten op zoek naar een atelier of repetitieruimte. En de infrastructuur van enkele centra wordt verder gemoderniseerd”, aldus Van Dessel.

bron: Belga