Politie arresteert trio vanwege verdachte koeltassen vol chocolade

Politie arresteert trio vanwege verdachte koeltassen vol chocolade
Foto Unsplash

Enkele agenten uit Nederland hebben vlakbij de Belgische grens drie mensen in de boeien geslagen die met een verdachte lading chocolade op pad waren. “Ze hadden geen verklaring voor de herkomst van het snoepgoed, dus ze zijn gearresteerd”. 

De lokale politie was voertuigen aan het controleren op de A2 in het Nederlandse Geleen, toen ze een auto met drie inzittenden tegenhielden. In de koffer vonden ze drie ‘verdachte koeltassen’ met daarin 50 kilo chocolade. Hoe hilarisch het ook klinkt, voor de agenten was het bittere ernst. Omdat het trio niet kon zeggen vanwaar de zoetigheid vandaan kwam, werden ze gearresteerd.

Criminele organisatie 

Ondertussen is er een onderzoek naar de herkomst van de chocolade begonnen. De landelijke eenheid waar de agenten deel van uitmaken, vermoedt dat de mannen bij een rondtrekkende criminele organisatie horen die zich schuldig maken aan winkel- en ladingdiefstal of oplichting. Op sociale media wordt er vooral gelachen met de buit. “Volgende keer maar een paar keer op en neer rijden als ik zin heb in chocolade” en “jullie hebben veel vrouwen ongelukkig gemaakt”, klinkt het.