Weerbericht: weekend eindigt met gedruppel

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de loop van deze namiddag komen er vanaf het westen meer wolkenvelden, gevolgd door regen aan de kust en later ook landinwaarts. De nieuwe week start met lokale buitjes, maar alvast morgen en dinsdag zou het toch overwegend droog blijven. Dat meldt het KMI. Deze namiddag zijn er nog zonnige periodes (vooral in het oosten), maar er komen vanaf het westen geleidelijk meer wolkenvelden opzetten. Op het einde van de namiddag begint het te regenen aan de kust en vervolgens ook stilaan landinwaarts. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, rond 18 graden aan zee en tussen 19 en lokaal 21 graden elders.

In de nacht van vandaag op morgen wordt het op de meeste plaatsen betrokken en regenachtig. De minima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind wakkert aan tot krachtig aan zee en tot meestal vrij krachtig in het binnenland, uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Morgen zijn er eerst nog vrij veel wolkenvelden met enkele lokale buitjes. In de namiddag wordt het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Dinsdag wordt, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, droog weer verwacht met zonnige perioden maar ook enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden.

Woensdag wordt het naar verwachting snel zwaarbewolkt met regen, buien en vooral in de zuidoostelijke landshelft onweders. De maxima liggen tussen 18 graden in het westen en nog 24 graden in het oosten. Donderdag en vrijdag zou het wisselend tot soms zwaarbewolkt worden met enkele lokale buien.

bron: Belga