Vettel triomfeert in Spa, Vandoorne rijdt race uit op vijftiende stek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sebastian Vettel (Ferrari) heeft vandaag de Grote Prijs Formule 1 van België, de dertiende manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. De Duitser zegevierde voor de derde keer op het circuit van Spa-Francorchamps. Het podium werd vervolledigd door de Brit Lewis Hamilton (Mercedes) en de Nederlander Max Verstappen (Red Bull). Stoffel Vandoorne (McLaren) werd vijftiende en laatste. Voor aanvang werd de grootste Belgische F1-rijder aller tijden, Jacky Ickx, in de bloemetjes gezet. Ickx won vijftig jaar geleden als eerste Belg een Grote Prijs in de Formule 1, in Frankrijk. Een maand eerder was hij ook al naar een podiumplaats gereden in Spa. De Belg aan de start in 2018, Stoffel Vandoorne, startte na last-minute aanpassingen aan zijn motor op de laatste plaats van de startgrid.

Meteen na de start kwam het al tot een aanrijding tussen Vandoornes ploegmakker Fernando Alonso en Nico Hülkenberg (Renault). De Spanjaard en de Duitser moesten beiden opgeven. Dat gold even later ook voor de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) en de Australiër Daniel Ricciardo (Red Bull). Vettel stoof vooraan Hamilton, die zaterdag de pole veroverde, meteen voorbij. De Duitser hield de regerend wereldkampioen de rest van de race af en pakte zijn derde zege in België (na 2011 en 2013).

In de WK-tussenstand blijft Lewis Hamilton aan kop met 231 punten. Vettel (214 ptn) komt na zijn zege wel iets dichter. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes, 147 ptn) springt dankzij zijn vierde plaats over zijn landgenoot Räikkönen naar de derde plaats in de tussenstand.

Bron: Belga