US Open – Mertens op de vooravond van eerste duel: “Dit jaar moet anders worden”

US Open - Mertens op de vooravond van eerste duel:
US Open - Mertens op de vooravond van eerste duel: "Dit jaar moet anders worden"

Elise Mertens (WTA 15) hoopt dat haar derde deelname aan de US Open dit jaar eindelijk eens een topeditie mag worden. De voorbije twee jaren ging de Limburgse telkens in de eerste ronde onderuit op Flushing Meadows. Maandag opent ze haar toernooi op court n°10 tegen de kleine (1m55) Japanse Kurumi Nara (WTA 99). “De US Open is een bijzonder toernooi voor mij”, stak Mertens zondag van wal. “Het was hier dat ik in 2016 mij voor het eerst voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi kon plaatsen. Ik verloor destijds in drie sets van Garbine Muguruza na een sterke match te hebben gespeeld. Het was een scharniermoment in mijn carrière. Vorig jaar trof ik in de eerste ronde Madison Keys, die uiteindelijk de finale zou halen. Dit jaar moet het eindelijk anders worden.”
Mertens won in januari in Hobart al eens van Nara (6-0 en 6-4). “Ze speelt altijd sterk in New York (vorig jaar haalde ze de derde ronde, red), maar ik ben goed voorbereid en ga de match zeker niet te licht opnemen. Ik heb de voorbije weken goed gepresteerd en ben heel gemotiveerd. Ik hou van de sfeer hier, die helemaal anders is dan bij de andere grandslamtoernooien. New York is een stad, die iedereen fascineert. Ik hoop hier zo lang mogelijk te kunnen blijven.”
Bij winst maandag wacht in de tweede ronde een confrontatie met de winnares van het duel tussen de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 72) en de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 86).

bron: Belga