Jupiler Pro League - Antwerp knokt zich naar eerste thuiszege, Eupen wint kelderduel bij Moeskroen

Antwerp heeft zaterdag zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Ondanks 75 minuten met een man minder op het veld te hebben gestaan, won de Great Old met 1-0 van Cercle Bruggge. Voor de promovendus was het zijn eerste nederlaag. In het kelderduel tussen Moeskroen en Eupen trokken de Oostkantonners aan het langste eind (0-1). Het zijn voor Eupen de eerste punten van het seizoen, Moeskroen blijft puntenloos. De aangename openingsfase op de Bosuil kreeg na een kwartier een knauw toen Omar Govea bij zijn debuut voor Antwerp rood pakte. De Mexicaan vloog met de voeten vooruit in op zijn tegenstander en mocht logischerwijs inpakken. De Great Old toonde zich echter niet van slag en na 19 minuten haalde Omolo Jukleröd neer in de zestien. Hairemans nam zijn verantwoordelijkheid, maar zag Nardi zijn elfmeter met de voeten stoppen. Meteen na rust was het wel raak voor Antwerp. Owusu ontfutselde Abud na twee minuten de bal en tikte de 1-0 tegen de touwen. Ondanks de manmeersituatie bleef Cercle Brugge hangen in goede bedoelingen. Antwerp kreeg op de counter nog de beste kansen, maar het bleef 1-0. Het stamnummer één klimt door de zege naar een gedeelde voorlopige tweede plaats, met 11 punten. Cercle zakt naar een zevende stek en telt nog steeds acht punten.

Moeskroen begon dominant aan zijn partij tegen Eupen. De Henegouwers leken na acht minuten op voorsprong te komen, dankzij een kopbaldoelpunt van Galitsios. De VAR was echter wakker en keurde de goal van de Griek af voor buitenspel. Aan de overkant zat het voor Eupen wel mee. Keita werkte op het halfuur de 0-1, via Werner, in doel. Moeskroen zette na rust alles op alles, maar Pierrot en Amallah lieten grote mogelijkheden onbenut. Het bleef 0-1. Eupen klimt door haar zege naar de dertiende plaats, Moeskroen blijft zonder punten alleen laatste.