Degrendele en Wernimont/Van Den Bossche veroveren goud op EK baanwielrennen voor junioren en beloften

door
Belga
Leestijd 1 min.

Belofte Nicky Degrendele heeft vandaag de gouden medaille veroverd in de keirin op de slotdag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor junioren (U19) en beloften (U23) in Aigle. In de ploegkoers verlengden junioren Nicolas Wernimont en Fabio Van Den Bossche hun Europese titel, beloften Bryan Boussaer en Jules Hesters veroverden zilver op datzelfde nummer. Degrendele, wereldkampioene in de keirin bij de seniores, veroverde haar tweede medaille in Aigle. Eerder was de West-Vlaamse goed voor het brons in de sprint. Degrendele haalde het vandaag voor de Nederlandse Steffie van der Peet en de Poolse Aleksandra Tolomanow.

Wernimont en Van Den Bossche maakten als titelverdedigers hun favorietenrol waar in de ploegkoers. Ze hielden de Duitsers Dik/Weispfennig en de Polen Papierski/Prokopyszyn achter zich.

Bij de beloften moesten Boussaer en Hesters hun meerdere erkennen in de Britten Walls/Hayter. De Zwitsers Selenati/Rügg vervolledigden het podium. Hesters pakte eerder goud in de afvallingsrace.

De Belgen beëindigen het EK zo met dertien medailles, zes gouden, vier zilveren en drie bronzen. België staat op de derde plaats op de medailletabel, achter Italië en Rusland.

Bron: Belga