David Goffin blijft 's werelds nummer 10 voor US Open

door
Belga
Leestijd 1 min.

Daags voor de start van de US Open zijn er amper wijzigingen te noteren op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. David Goffin behoudt zijn tiende plaats. Ook de rest van de top tien verandert niet. Rafael Nadal, die zijn titel verdedigt in New York, begint als nummer 1 aan het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Roger Federer blijft tweede voor Juan Martin del Potro en Alexander Zverev. Kevin Anderson, vorig jaar verliezend finalist op Flushing Meadows, sluit de top vijf.

De Rus Daniil Medvedev doet de beste zaak van de week. Hij won het toernooi van Winston-Salem en wipt op de ranking van 57 naar 36. Hij staat vijf plaatsen achter verliezend finalist Steve Johnson (31e, +3).

Ruben Bemelmans, die in de laatste kwalificatieronde van de US Open struikelde, wint een positie en staat 128e. Dan volgen Arthur De Greef (253e, -6), Kimmer Coppejans (291e, -2) en Steve Darcis (302e, +1).

Goffin is de enige Belgische man op de hoofdtabel in New York. Hij treft in de eerste ronde de Italiaanse qualifier Federico Gaio (ATP 242).

Bron: Belga