Belgen in het buitenland - Invaller Mertens trapt Napoli naar thuiszege tegen Milan

Napoli heeft zaterdag op de tweede speeldag in de Serie A in eigen huis met 3-2 gewonnen van AC Milan. Dries Mertens kwam op het uur in het veld bij de Napolitanen en scoorde de beslissende derde treffer. De hoofdrol in het Stadio San Paolo was aanvankelijk voor de Pool Piotr Zielinski. Hij wiste met twee treffers (53. en 67.) de dubbele voorsprong van Milan, via Bonaventura (15.) en Calabria (49.), uit. Negen minuten voor tijd gingen de spotlights echter naar Dries Mertens. De Leuvenaar kon aan de tweede paal voor een leeg doel niet meer missen en bezorgde Napoli zo 6/6.

In de Ligue 1 kwamen Aaron Leya Iseka (Toulouse), Baptiste Guillaume (Nîmes) en Stef Peeters (Caen) in actie. Leya Iseka won met Toulouse met 1-0 van Nîmes, dat zo zijn eerste puntenverlies leed. De Brusselaar scoorde vroeg in de wedstrijd, maar zag zijn doelpunt door de VAR afgekeurd worden. Tien minuten voor tijd zorgde Gradel vanop de penaltystip alsnog voor de verlossing. Diezelfde Gradel had voor rust ook al een elfmeter gemist. Leya Iseka werd na 66 minuten naar de kant gehaald, Guillaume na 74 minuten. Bij Toulouse stonden ook John Bostock (ex-Antwerp en Leuven) en Matthieu Dossevi (ex-Standard) in de basis. Toulouse is zesde, Nîmes vierde.

Stef Peeters mocht voor Caen even voor het uur invallen op bezoek bij FC Nantes (1-1). Crivelli (37.) had de bezoekers toen al op voorsprong getrapt, Sala maakte tien minuten voor tijd vanop de stip gelijk. Anthony Limbombe, net overgekomen van Club Brugge, zat nog niet in de selectie bij de thuisploeg, net als de geblesseerde Joris Kayembe. Caen is vijftiende met twee punten, Nantes pakte haar eerste punt en is nu zestiende.

Ook Björn Engels zat voor Stade Reims, op bezoek bij Amiens (4-1 nederlaag), nog niet in de kern.

In de Eredivisie kreeg Dante Rigo zijn eerste basisplaats bij PSV. De Eindhovenaren kwamen op bezoek bij PEC Zwolle met de schrik vrij (1-2). Luuk de Jong maakte drie minuten in blessuretijd de winnende treffer. PSV blijft zo alleen op kop in Nederland met het maximum van negen punten.

In NAC-Excelsior stonden met Arno Verschueren (NAC) en Hervé Matthys (Excelsior) twee Belgische verdedigers op het veld. Excelsior besliste het duel in zijn voordeel (0-2). De Rotterdammers zijn voorlopig zevende, NAC is veertiende.

Bron: Belga