Belgen in het buitenland – Eden Hazard zet Chelsea vanaf penaltystip op weg naar zege

Belgen in het buitenland - Eden Hazard zet Chelsea vanaf penaltystip op weg naar zege
Belgen in het buitenland - Eden Hazard zet Chelsea vanaf penaltystip op weg naar zege

Chelsea blijft foutloos acteren in de Engelse Premier League. De ‘Blues’ boekten zondag op bezoek bij Newcastle United een 1-2 zege op speeldag drie. Eden Hazard opende vanaf de stip de score. Promovendus Fulham en Denis Odoi wonnen voor het eerst dit seizoen. Twee wedstrijden moest Hazard vrede nemen met een rol als invaller, maar in de derde competitiematch stond de Rode Duivel opnieuw in de basis. Het inspireerde Chelsea tot heel dominant voetbal, maar veel meer dan schoten vanuit de tweede lijn leverde dat niet op. Een alomtegenwoordige Hazard probeerde het ook een drietal keer, evenwel zonder succes. Ook na de pauze kwam Newcastle United niet in het stuk voor. Na twee derde wedstrijd kwam Rüdiger dichtbij, maar zijn vlam strandde op de deklat.
Met behulp van de scheidsrechter lukt het dan wel voor Chelsea. Na licht contact in de grote rechthoek mocht Hazard (76.) vanaf de penaltystip zijn eerste seizoenstreffer tegen de touwen trappen. Vijf minuten later kwam de thuisploeg uit het niets langszij. David Luiz liet zich aftroeven door Joselu (83.), die de 1-1 binnen kopte. Met een afgeweken schot zorgde Marco Alonso (87.) alsnog voor gerechtigheid: 1-2. Chelsea behoudt zo net als Liverpool en Watford zijn perfect rapport.
Denis Odoi mocht bij zijn debuut in de Premier League meteen proeven van de overwinning. Zijn club Fulham boekte zijn eerste overwinning sinds de terugkeer naar de hoogste afdeling in Engeland. Burnley werd op Craven Cottage verslagen met 4-2, mede dankzij twee kopbaldoelpunten van oude bekende Aleksander Mitrovic (ex-Anderlecht). Door een schorsing miste Odoi de eerste twee duels van Fulham, maar tegen Burnley maakte de verdediger de partij vol.

bron: Belga