Agent doodgeschoten in Spa – Inwoners van Spa treuren om vader van drie

Agent doodgeschoten in Spa - Inwoners van Spa treuren om vader van drie

Het was een emotionele zondagnamiddag in Spa. Verschillende inwoners legden bloemen neer op de plaats waar in de nacht van zaterdag op zondag politieagent Amaury D., een 38-jarige vader van drie kinderen, werd doodgeschoten tijdens een interventie. Op de plaats van de schietpartij werden nadarhekken geplaatst, zodat mensen er even halt kunnen houden. Inwoners kwamen er bloemen neerleggen.
Ook aan het politiecommissariaat van Spa was een boeket neergelegd, toen koning Filip en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon er zondagnamiddag poolshoogte kwamen nemen.
Jambon betuigde zondagochtend al heel snel zijn medeleven met de naasten van de overleden agent van de politiezone Fagnes. Ook vanuit Nederland kwamen er condoleances. De Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus tweette: “Sprakeloos over gewelddadige dood van politieagent in Spa. Ik ben in gedachten bij zijn vrouw en kinderen. Heb mijn collega @JanJambon gecondoleerd. Diep respect voor deze agent, een moedig mens, zoals alle politiemensen die altijd die stap naar voren zetten.”

bron: Belga