"10de editie Leuven Autovrij was fijne en positieve topeditie"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De tiende editie van Leuven Autovrij was een heuse topeditie, zo meldt Leuvens schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (sp.a). In de Leuvense binnenstad waren tussen 10 en 18 uur meer dan 70 verschillende activiteiten te beleven naar aanleiding van Autovrije Zondag. "Zowel qua opkomst als qua aantal activiteiten was dit een groot succes", zegt de schepen. "Ik heb veel Leuvenaars gezien die van het evenement geprofiteerd hebben om buiten te komen in een autoluwe omgeving." Bezoekers van de Leuvense binnenstad konden zondag bijvoorbeeld terecht op een tweedehandsfietsenmarkt, voor de allerkleinsten (van 0 tot 5 jaar) was er in de tuin van museum M het familiefestival "Mini's zijn baas" en het Martelarenplein was omgetoverd in een bewegingsplein waar verschillende sportdemonstraties en -workshops werden gegeven. Er waren ook foodtruck's en dans- en muziekoptredens allerhande.

"De eerste editie, tien jaar geleden, ging aarzelend van start", zegt schepen Ridouani. "Vandaag kunnen we zeggen dat Leuven Autovrij een echte traditie is geworden. Een record aantal buurten heeft een initiatief genomen om iets in hun wijk te organiseren en een grote verscheidenheid aan Leuvenaars heeft daarvan kunnen profiteren. We hebben natuurlijk ook een beetje geluk gehad met het weer."

Incidenten waren er volgens de schepen niet te melden. "Het was een heel relaxte en fijne dag voor de Leuvenaars, in een autoluwe omgeving."

bron: Belga