Weerbericht: regenzone trekt morgenavond over ons land

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag kunnen nog buien voorvallen, al blijft het op de meeste plaatsen zo goed als droog. Morgen start ook droog, maar 's avonds en 's nachts wordt regen verwacht. Ook volgende week kunnen buien voorkomen, zo verwacht het KMI. Deze namiddag is het op de meeste plaatsen gedeeltelijk bewolkt met kans op een lokale bui. Nabij de Nederlandse grens en het Ardense reliëf is er meer bewolking met meer buien, mogelijk met een donderslag. In de loop van de namiddag wordt het ook daar stilaan droger. Het is fris met maxima van 13 of 14 graden in de Hoge Ardennen en 16 of 17 graden elders in het land.

Vanavond is nog een laatste bui mogelijk in het noorden van het land en in de Ardennen. 's Nachts wordt het dan overal droog met brede opklaringen maar ook hoge sluierbewolking. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden aan zee.

Morgen blijft het een groot deel van de dag droog maar neemt de bewolking toe vanaf het westen. Tegen het eind van de namiddag kan het al gaan regenen in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. De maxima liggen tussen 16 en 20 graden.

Morgennacht trekt een regenzone van west naar oost over het land. Tegen het eind van de nacht regent het nog in Hoog-België en verschijnen er opklaringen in het westen. Aan zee blijft een bui mogelijk. De minima liggen tussen 11 en 14 graden.

Maandag aanvankelijk enkele buien, later droog met opklaringen. Dinsdag na de lokale ochtendmist vrij zonnig met maxima rond 22 graden. Woensdag regen en buien.

bron: Belga