Vuelta – Dennis vervolledigt trilogie ritzeges in grote rondes

Vuelta - Dennis vervolledigt trilogie ritzeges in grote rondes
Vuelta - Dennis vervolledigt trilogie ritzeges in grote rondes

Na ritwinst in de Tour en de Giro heeft Rohan Dennis nu ook zijn eerste individuele zege in de Vuelta te pakken. “Hier winnen was mijn eerste doel”, zei de 28-jarige Australiër na winst in de openingstijdrit in Spanje. Dennis was de enige die de topchrono van de Pool Michal Kwiatkowski nog kon breken in de tijdrit in de straten van Malaga. “Kwiatkowski zorgde voor veel druk. Ik had gehoopt dat zijn tijd wat trager zou geweest zijn, zodat er minder stress kwam. Maar uiteindelijk kan je maar doen wat je moet doen: ik gaf gewoon alles wat ik in me had en ging voor de zege”, aldus Dennis.
De latere winnaar sloeg het gat vooral in de eerste helft van de acht kilometer, waarin de renners een klimmetje moesten bedwingen. “Ik wist dat de finish min of meer bovenop de klim lag. Nadien kon je amper tijd winnen. Misschien nog één of twee seconden. Dus gaf ik alles voor de top.” Op de streep was Dennis zes seconden sneller dan Kwiatkowski, meteen ook zijn voorsprong in het eerste algemene klassement.
De Australiër vervoegde vandaag het selecte clubje van vijftien renners die een tijdrit wonnen in de drie grote rondes, al hecht hij daar zelf niet zoveel belang aan. “Of het nu een tijdrit was of niet, dat maakte me niet veel uit. Ik wou gewoon een individuele rit winnen in de Vuelta, om zo een overwinning te hebben in de drie grote rondes. Hier winnen was mijn eerste doel, zeker na wat ik had gedaan in de Giro (tweede in de openingstijdrit en winst in de lange tijdrit, nvdr.).”

bron: Belga