Vandoorne blijft ook in derde vrije oefensessie op de sukkel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Stoffel Vandoorne (McLaren) is vandaag ook in de derde en afsluitende vrije oefensessie voor de Grote Prijs van België op de twintigste en laatste plaats geëindigd. Nadat de 26-jarige West-Vlaming gisteren na nieuwe problemen met zijn bolide twee keer laatste werd in de eerste twee sessies, kon hij vandaag opnieuw niemand achter zich laten.

In zijn McLaren-Renault legde Vandoorne veertien rondjes af en noteerde een tijd van 1:47.061. In de slotfase van de sessie ging Vandoorne tot overmaat van ramp van de baan na een bijna aanrijding met de Mercedes van Valtteri Bottas, die hij wilde inhalen. Vandoorne spinde met zijn bolide, die daarop na een contact met de vangrail beschadigd raakte. De West-Vlaming bleef zelf wel ongedeerd. Na het incident, kort voor het einde van de sessie, werd even de rode vlag bovengehaald om de wagen van Vandoorne te kunnen bergen.

Fernando Alonso, de Spaanse teamgenoot van Stoffel Vandoorne, kon evenmin presteren en werd negentiende (en voorlaatste).

De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) reed op het circuit van Spa-Francorchamps met 1:42.661 de snelste tijd in de laatste oefensessie. Hij haalde het voor zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen (tweede op 0.063) en de Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes).

Om 15 uur beginnen de kwalificaties. Het startsein voor de GP, de dertiende manche van het WK Formule 1, wordt morgen om 15u10 gegeven.

Vorig jaar ging de zege in Spa-Francorchamps voor de derde keer naar Hamilton. Hij haalde het voor Vettel en Daniel Ricciardo. Vandoorne eindigde voor eigen publiek als veertiende.

Bron: Belga