Serena Williams moet ‘Black Panther’ outfit in de kast laten tijdens Roland Garros

Serena Williams moet 'Black Panther' outfit in de kast laten tijdens Roland Garros

Serena Williams droeg dit jaar een opvallend pakje tijdens Roland Garros. De Amerikaanse verscheen op de court in een volledig zwarte bodysuit met roze band rond haar middel. In 2019 zal ze haar garderobe moeten aanpassen want de organisatoren van het Franse grandslamtoernooi vonden de uitrusting “te ver gaan”. “Zo’n pakje gaan we niet meer aanvaarden. Soms kan je de grens overschrijden. Je moet respect hebben voor het spel en de omgeving”, zegt de voorzitter van de Franse tennisbond, Bernard Giudicelli, in de septemberuitgave van Tennis Magazine.

Serena Williams speelde op Roland Garros haar eerste grandslam sinds de geboorte van haar dochtertje Olympia. Ze omschreef haar outfit als “plezierig en praktisch”. Het zwarte pak was een verwijzing naar de film Black Panther, waarin het hoofdpersonage een soortgelijke outfit draagt. “Ik voel me als een krijger in dit pak, een soort superheld”, zei ze.

De 23-voudige grandslamkampioene benadrukte ook dat het pak voor een betere bloeddoorstroming zorgde. Na de geboorte van haar dochtertje kende Williams medische complicaties, ze had onder meer last van bloedklonters.

bron: Belga