Premier League – Loris Karius trekt voor twee seizoenen naar Besiktas

Premier League - Loris Karius trekt voor twee seizoenen naar Besiktas
Premier League - Loris Karius trekt voor twee seizoenen naar Besiktas

Doelman Loris Karius zal de komende twee seizoenen de kleuren van de Turkse topclub Besiktas verdedigen. De Duitser wordt door Liverpool verhuurd tot het einde van zijn contract. Het vertrek van Karius is minder goed nieuws voor Rode Duivel Simon Mignolet. Die ‘promoveerde’ door de transfer van Karius tot tweede doelman en zit voorlopig vast op Anfield Road. De hele wereld leerde de 25-jarige Karius eind mei kennen in de Champions League-finale van Liverpool tegen Real Madrid (3-1 nederlaag). De Duitse goalie flaterde twee maal opzichtig en verspeelde voor zijn team zo de kans op eindwinst.
Karius maakte in de zomer van 2016 de overstap van Mainz naar Liverpool, in eerste instantie als stand-in voor Simon Mignolet. De Duitser – een landgenoot van coach Jürgen Klopp – kreeg echter steeds meer zijn kans en werd dit voorjaar de onbetwiste nummer één onder de lat bij de Reds. Uiteindelijk sluit hij zijn Liverpoolcarrière af met 49 officiële duels.
Besiktas begon de Turkse competitie de voorbije weken met 6/6. Zondagavond ontvangt het in haar derde duel het Antalyaspor van Ruud Boffin.

bron: Belga