Mohoric verzilvert Binckbank Tour-vorm en slaat dubbelslag in Ronde van Duitsland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Matej Mohoric (Bahrain-Merida) heeft vandaag de derde en voorlaatste etappe van de Ronde van Duitsland (2.1) gewonnen. Daardoor nam de Sloveense kampioen ook de leiderstrui over van Maximilian Schachmann. Pieter Vanspeybrouck werd derde in de rit. Een aanval van acht renners kleurde een groot deel van de 177 kilometer tussen Trier en Merzig. De Amerikaan Robin Carpenter toonde zich in de heuvels rond Mettlach de sterkste van de acht. Hij veroverde de bergtrui en werd ondanks veel tegenaanvallen pas teruggegrepen in het zicht van de laatste helling van de dag.

Op die klim dunde Tour-winnaar Geraint Thomas in dienst van ploegmaat Sebastian Henao het peloton stevig uit. Ondanks zijn hoge tempo trokken Warren Barguil en Pieter Weening ten aanval. Het leverde hen enkel wat bonificatieseconden op bij de passage van het bonuspunt, want de twee zagen hun poging stranden in het zicht van de aankomststreep.

De sprint voor de ritzege, die in dalende lijn ging, werd overschaduwd door een valpartij die onder meer de kansen van de Belgen Jurgen Roelandts en Frederik Backaert hypothekeerde. Ook leider Schachmann (Quick-Step Floors) werd gehinderd, maar de ritwinnaar van de tweede dag kon toch nog naar een zevende plaats sprinten.

Maar dat volstond niet voor een nieuwe dag in de rode leiderstrui, met dank aan de bonificatieseconden die Mohoric kreeg voor zijn ritwinst. De Sloveen was in de sprint duidelijk sneller dan Nils Politt en Vanspeybrouck en heeft een week na zijn eindwinst in de Binckbank Tour nu opnieuw uitzicht op rondesucces.

Mohoric heeft in het algemene klassement nu zes seconden voorsprong op eerste achtervolger Schachmann en tien op Politt. De 23-jarige Sloveen gaat ook naar de leiding in het punten- en jongerenklassement. De slotrit van de Ronde van Duitsland voert het peloton morgen 207 kilometer tussen Lorsch en Stuttgart.

Bron: Belga