Jupiler Pro League – Emond bezorgt Standard in toegevoegde tijd volle buit tegen Sint-Truiden

Jupiler Pro League - Emond bezorgt Standard in toegevoegde tijd volle buit tegen Sint-Truiden

Standard heeft zaterdag op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League in eigen huis Sint-Truiden geklopt met 3-2. De winnende treffer van Renaud Emond viel pas in de extra tijd. Collins Fai (7.) liet er geen gras over groeien en bracht Standard al vroeg op voorsprong, toen hij een afgeweken schot van Carcela binnenwerkte. Standard was baas en de 2-0 leek in de lucht te hangen, maar plots stond het 1-1. Thuiskeeper Ochoa trapte de bal knullig in de voeten van Roman Bezus (17.), die de bal in één tijd in het lege doel deponeerde. De Rouches moesten toch even bekomen. Laifis kopte over het halfuur maar nipt naast, en aan de overkant sloeg Boli bijna toe, al stond Ochoa ditmaal wel pal.
Standard voerde in de tweede helft de druk op, zonder STVV echt in de problemen te brengen. Op een tegenprik maakte Yohan Boli (69.), die een center van Acolatse tegen de touwen joeg, Sclessin stil. Tien minuten voor tijd kwamen de Luikenaars op gelijke hoogte. Christian Luyindama (80.) zorgde met een rake kopbal voor de 2-2. Standard kreeg nadien nog enkele kansjes, maar de winnende treffer leek er niet meer in te zitten. Tot Emond (90.+3) in de blessuretijd, na wat geharrewar en geflodder, de 3-2 scoorde.
In de stand staat Standard voorlopig tweede met elf punten, een minder dan leider Anderlecht dat zondag de topper op Club Brugge speelt. STVV verliest na vier draws op rij voor het eerst, en hangt met vier punten in de middenmoot. Het team van coach Michel Preud’homme maakt op de volgende speeldag de verplaatsing naar Eupen, STVV ontvangt Oostende.

bron: Belga