Belgen in het buitenland - Mönchengladbach pakt zege ondanks penaltymisser van Hazard

Borussia Mönchengladbach heeft zaterdag zijn seizoen in Duitsland op gang getrapt met een 2-0 zege tegen Bayer Leverkusen. Rode Duivel Thorgan Hazard miste voor rust een strafschop voor de Fohlen, maar zag Hofmann (55. pen) en Johnson (58.) na de pauze toch voor de driepunter zorgen. Hazard speelde de hele wedstrijd. Bij Leverkusen mocht Leon Bailey (ex-Racing Genk) starten, Isaac Kiese Thelin - door Anderlecht verhuurd aan Bayer - viel in het slot in. Yannick Carrasco speelde op de twintigste speeldag van de Chinese Super League 1-1 gelijk tegen Chongqing Lifan. De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd en zag Mushekwi (ex-Oostende) halfweg de eerste helft zijn ploeg op voorsprong brengen. Ding Jie maakte na rust voor de thuisploeg nog gelijk. In de tussenstand blijft Dalian Yifang dertiende (op zestien teams). Chongqing Lifan is vijftiende en voorlaatste.

Doelmannen Simon Mignolet (Liverpool), Silvio Proto (Lazio Roma) en Kevin Begois (FC Groningen) bleven op de bank bij hun teams. Voor Divock Origi (Liverpool) en Jordan Lukaku (Lazio) was er opnieuw geen plaats naast hun coach. Liverpool won dankzij een treffer van sterspeler Mo Salah met 1-0 van Brighton. Bij Brighton kwamen Mathew Ryan (ex-Club Brugge en Genk) en Anthony Knockaert (ex-Standard) aan de aftrap. De geblesseerde José Izquierdo (ex-Club Brugge) was er niet bij. Liverpool wordt door de zege voorlopig alleen leider.

Lazio verloor de topper bij kampioen Juventus - waar Ronaldo opnieuw niet scoorde, maar wel een assist gaf - met 2-0. Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk) en Adam Marusic (ex-Kortrijk en Oostende) stonden wel aan de aftrap bij de Romeinen.

FC Groningen tot slot haalde het in Nederland bij promovendus De Graafschap met 0-1.