Weyts ontkent dat steeds minder kinderen naar school fietsen

Weyts ontkent dat steeds minder kinderen naar school fietsen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) ontkent dat steeds minder kinderen naar school fietsen, zoals de VRT gisteren meldde op basis van de Fietsersbond. De afgelopen tien jaar is het percentage gestegen, aldus Weyts. De VRT meldde gisteren dat in 2017 iets meer dan 30 procent van de verplaatsingen naar school met de fiets gebeurde. In 2000 was dat nog 40 procent.
Volgens Weyts is vergelijken met 2000 echter niet mogelijk, omdat de cijfers sinds 2007 op een totaal andere manier worden verzameld. Sindsdien, in de afgelopen tien jaar dus, werd een stijging opgetekend van 28 procent tot 31 procent. Het aandeel van de fiets in de woon-werkverplaatsingen steeg in die periode van 12 naar 15 procent.

“Tegelijk is het aantal dodelijke ongevallen met fietsers sinds 2014 gedaald met 22 procent”, aldus Weyts. “Het investeringsbudget is met een kwart opgetrokken en is nu historisch hoog. Dat alles zou je toch moeten uitdragen en zo iedereen oproepen om mee te stappen in het succes. Schrik mensen niet af, moedig ze aan”, zegt hij aan de Fietsersbond.

bron: Belga