Verkeershinder aan werken E40 in Heverlee valt tot nu toe mee

door
Belga
Leestijd 1 min.

De verwachte grote verkeershinder ter hoogte van de aansluiting van de E314 en E40 in Heverlee, waar vanochtend om 9.30 uur werken zijn gestart, blijft voorlopig uit. Omstreeks 11.30 uur stond er op de E40 uit de richting van Luik een file van een drietal kilometer en bedroeg de verliestijd een kwartier. Op de E314 vanuit Lummen was er enkel sprake van een beetje vertraging. Dat is vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Tijdens de werken zal het betonnen wegdek van de E40 hersteld worden. Hiervoor dient eerst de asfaltlaag te worden afgeschraapt en vervolgens worden het beton en de wapening volledig verwijderd en vervangen.

Deze werken worden van 24 augustus tot 3 september uitgevoerd in de richting van Brussel tussen het knooppunt E40-E314 en de afrit 22 Bertem. In de richting van Luik worden op de E40 dezelfde werken uitgevoerd van 24 tot met 27 augustus over een korte afstand ter hoogte van de afrit 22.

Omwille van de verwachte verkeershinder raden het Vlaams Verkeerscentrum en het Agentschap Wegen en Verkeer aan om in deze omgeving de E40 Leuven-Brussel en de E314 richting Leuven in die periode enkel te gebruiken voor de hoogst noodzakelijke verplaatsingen.

bron: Belga