Tyfoon Cimaron treft westen van Japan

Tyfoon Cimaron treft westen van Japan

Het westen van Japan is getroffen door hevige wind en zware regenval als gevolg van de doortocht van tyfoon Cimaron. Ongeveer 10.000 mensen worden geëvacueerd, zo melden lokale media. Er zijn verschillende mensen gewond geraakt In het gewest Kinki kwamen 45.000 mensen zonder elektriciteit te zitten, zegt de Japanse zender NHK. Op sommige plaatsen in die regio viel er een recordhoeveelheid regen.

De overheid waarschuwt de bevolking voor modderstromen, overstromingen en hevige regenval in grote delen van het land. Er worden bovendien nog windstoten tot 144 kilometer per uur verwacht.

Door het noodweer moesten vrijdag al tientallen vluchten geschrapt worden, meldt het nieuwsagentschap Kyodo nog. Een dag eerder werden door Cimaron, de twintigste tyfoon van het seizoen, ook al 350 vluchten geannuleerd.

Begin juli had de hevige regenval ook al overstromingen en grondverschuiving veroorzaakt in het westen van Japan. Toen kwamen 220 mensen om het leven en werden verschillende huizen en wegen vernield.

bron: Belga