Sagan kiest voor Vuelta als voorbereiding op het WK: “Beter dan thuis alleen te trainen”

Sagan kiest voor Vuelta als voorbereiding op het WK:
Sagan kiest voor Vuelta als voorbereiding op het WK: "Beter dan thuis alleen te trainen"

Peter Sagan staat dit jaar aan de start van de Vuelta. De voorbije twee seizoenen koos hij telkens voor een andere aanloop, stages en de koersen in Canada, met het oog op het WK, maar deze keer wilde hij wel van de partij zijn in de Spaanse rittenkoers. Het is geleden van 2015 dat Sagan aan de start kwam in de Vuelta. Hij stapte toen af na de achtste rit, met één overwinning op zak en met de naweeën van een valpartij door een aanrijding door een motor. Enkele weken later zou hij zich voor het eerst tot wereldkampioen kronen in Richmond.

In totaal nam hij al drie keer deel aan de Spaanse koers en won hij er vier ritten, drie bij zijn debuut in 2011 en één in 2015. “Het is heel belangrijk voor mij om in de Vuelta van de partij te zijn”, liet hij optekenen op de persconferentie. “De vele bergritten zullen een goede voorbereiding zijn (voor het klimwereldkampioenschap in Innsbruck eind september, red.) en veel beter dan thuis op mijn eentje te trainen.” De Slovaak heeft goede herinneringen aan zijn debuut in 2011. “Het was nog maar mijn tweede jaar als prof, mijn eerste grote Ronde en ik won al meteen drie keer. Zelfs in Madrid. Ik ben zeer blij dat ik weer in Spanje ben.”

Al moest de drievoudige wereldkampioen wel toegeven dat hij nog niet helemaal de oude is sinds zijn val in de 17de etappe in de Tour de France. Zo moest hij opgeven tijdens het EK in Glasgow en werd hij tiende in de Cyclassics in Hambrug omdat hij zich nog niet goed voelde. “Ik ben nog niet 100 procent”, klonk het. “Maar mijn verzorger en fysiotherapeut zijn hier ook, dus ik kan me elke dag laten behandelen. Ik verwacht dat ik elke dag wat beter zal worden en ik hoop hier een vijfde ritzege te boeken.”

bron: Belga