Records op Wall Street na speech Fed-baas

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten de handel uit gegaan. De brede S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq bereikten hun hoogste slotstand ooit. Beleggers verwerkten de toespraak van Fed-preses Jerome Powell. Die zei tijdens het jaarlijkse symposium voor centrale bankiers in Jackson Hole dat hij geen enkele reden ziet om van het ingezette monetaire beleid af te stappen. Zijn gematigde toon maakte onder meer de dollar goedkoper.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent hoger op 25.790,35 punten. De S&P 500 eindigde 0,6 procent in de plus, op een record van 2.874,69 punten. Het nieuwe record voor technologiegraadmeter Nasdaq is 7.945,98 punten. De graadmeter eindigde de sessie met een winst van 0,9 procent.
De Fed is al langer bezig om de rente stapje voor stapje op te voeren. Powell noemde dit passend beleid gelet op de huidige staat van de Amerikaanse economie. Zijn opvatting staat haaks op de visie van president Donald Trump, die zich eerder kritisch uitliet over het monetaire beleid. Kenners houden in doorsnee rekening met een volgende rentestap in september.

Bron: Belga