Maanrock neemt sterke start

Maanrock neemt sterke start

Het gratis driedaagse stadsfestival Maanrock heeft vrijdag een vliegende start genomen. Tijdens de eerste festivaldag kwamen meer dan 15.000 bezoekers naar de Manneblussersstad afgezakt, dat waren er nooit meer voor de eerste dag. “Het is moeilijk een exact cijfer te geven, omdat iedereen verspreid is in de stad, maar het zijn er zeker meer dan vorig jaar, en toen kwamen 15.000 mensen op vrijdag”, zegt mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. “We beleven de beste vrijdag sinds we Maanrock op drie dagen doen”, zegt Calvo. De eerste driedaagse was in 2014. “Ook al zijn er meer pleinen dan andere jaren, de IJzerenleen (waar op vrijdag het zwaartepunt ligt, nvdr.) loopt helemaal vol. Het nieuwe podium De Koer is duidelijk een meerwaarde bij het jonge publiek. Elke locatie trekt zijn specifiek publiek aan en er zijn ook veel mensen die echt van het ene plein naar het andere trekken.”
Calvo merkt ook veel enthousiasme bij het free podium aan het Cultuurplein. “Het is een grotere locatie dan vorig jaar en er is heel veel interesse voor nieuw talent.”
Het frisse weer houdt de Mechelaars duidelijk niet thuis. “Mechelen danst ook met een fris briesje, dat belooft voor morgen”, besluit Calvo.
Morgen/zaterdag gaan negen van de elf feestlocaties open, waaronder ook het Groot Podium en de Stilteplek, waar mensen even kunnen bekomen van al het muzikale geweld.
Op de affiche onder meer ’t Hof van Commerce, Millionaire, Discobar Galaxie, Dave Lambert, Peter Luts en voor het eerst ook een streepje comedy met een voorstelling van Bert Gabriëls.

bron: Belga