Jupiler Pro League – Scheidsrechter Frederik Geldhof faalt ook in tweede zit voor fysieke test

Jupiler Pro League - Scheidsrechter Frederik Geldhof faalt ook in tweede zit voor fysieke test
Jupiler Pro League - Scheidsrechter Frederik Geldhof faalt ook in tweede zit voor fysieke test

Scheidsrechter Frederik Geldhof is donderdagavond opnieuw niet geslaagd voor zijn fysieke proeven, zo bevestigde scheidsrechtersbaas Johan Verbist. De 41-jarige West-Vlaming faalde op het trainingcentrum in Tubeke net als in eerste zit voor de spurtoefening. Opnieuw bleek de sprintproef te moeilijk voor Geldhof. Daarbij moeten scheidsrechters zes opeenvolgende sprintjes van 40 meter trekken en die telkens afleggen in zes seconden. Ook vorig seizoen had Geldhof moeite om het vereiste fysieke niveau te halen. De Jupiler Pro League-scheidsrechter faalde in eerste en tweede zit. Pas bij zijn derde poging in februari slaagde hij voor de fysieke testen.
“Dit is een spijtige zaak natuurlijk. Frederik was enorm teleurgesteld. Hij had erop gerekend om erdoor te zijn. Binnenkort zitten we wel samen om zijn toekomst te bespreken, maar ik ga hem nu even met rust laten. Ik denk dat hij ook even alles moet verwerken om dan te kijken wat hij gaat doen”, aldus Verbist, die evenwel niet in de problemen komt voor de aanduidingen. “Maar ik had hem er liever bijgehad, hij is toch een ervaren ref die we nu moeten missen.”
Geldhof was de enige scheidsrechter uit 1A en 1B die op 17 juli niet slaagde voor zijn examens. Een eventuele derde kans krijgt Geldhof na nieuwjaar in de maand januari of februari.
Bij de assistenten namen Kevin Dhondt (1A), Christophe Battiston (1A), Raf Eerdekens (1B) en Romain Devillers (1B) deel aan de herkansingen. Dhondt legde de fysieke proeven dit keer met succes af. Battiston, Eerdekens en Devillers slaagden in het theoretische examen.

.

Bron: Belga