Chelsea-coach Sarri: “Hazard blijft”

Chelsea-coach Sarri:
Chelsea-coach Sarri: "Hazard blijft"

“Eden Hazard is zo’n belangrijke speler dat ik hem niet zomaar van de hand kan doen zonder de garantie op een waardige vervanger van hetzelfde niveau.” Met die woorden nam Chelsea-coach Maurizio Sarri alle twijfels weg rond de toekomst van zijn Belgische spelverdeler en uitblinker op het WK. Stamford Bridge blijft ook dit seizoen zijn thuishaven. “Ik denk dat Eden dit seizoen bij ons blijft”, vervolgde de Italiaanse oefenmeester. “Hij is klaar om 50-60 minuten te spelen. De hele match, daar ben ik nog niet zeker van, maar hij kan alvast starten.” Hazard mocht tijdens de eerste twee zeges in de Premier League van The Blues invallen en was al meteen goed voor twee assists: tegen Huddersfield Town en Arsenal.

Ondanks hardnekkige geruchten rond een overstap naar Real Madrid, als vervanger van de naar Juventus verkaste Cristiano Ronaldo, houdt Sarri voet bij stuk: de Rode Duivel zal hem niet in de steek laten. Dat bevestigde Hazard immers zelf, afgelopen zaterdag: “Dit jaar nog vertrekken? Nee, dat doe ik niet. Ik ben hier gelukkig”, klonk het toen.

De situaties van middenvelder Ruben Loftus-Cheek en verdediger Gary Cahill daarentegen blijven nog onduidelijk. Sarri is er niet in geslaagd om de mist rond hun toekomst in Londen te doen oplossen. “Ik denk dat Loftus-Cheek bij ons blijft, maar we zullen pas in december opnieuw over zijn situatie kunnen praten. Wat Cahill betreft: ik denk dat het moeilijk is momenteel voor een verdediger om zich in de ploeg te spelen met maar 20 dagen training achter de rug”, verklaarde Sarri. De 32-jarige Cahill zou interesse genieten van Galatasaray en heeft de kern van The Blues nog niet vervoegd. “Ik heb hem gezegd dat hij geduld moest hebben en dat hij heel belangrijk blijft”, besloot Sarri.

Bron: Belga