Nog geen weekendplannen? Deze tips brengen heil

Heb jij nog geen flauw idee wat te doen dit weekend? Geen nood, deze tips geven instant inspiratie voor een onverwacht uitje. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Cultuurmarkt van Vlaanderen

(26/8, Antwerpen)

Nu de zomer op zijn laatste benen loopt verschijnt het nieuwe cultuurseizoen stilaan aan de horizon. In Antwerpen staan ze alvast te popelen om het startschot te geven met de Cultuurmarkt van Vlaanderen. Op de verschillende pleinen van de stad bieden cultuurhuizen en musea een blik op wat het nieuwe seizoen te bieden heeft en kan je alvast voorproeven met korte concertjes, voorstellingen en workshops. Neem zeker de kinderen mee: zij ontdekken dankzij de Vliegroute wat er voor hen te beleven valt en gaan bovendien met een leuke verrassing naar huis.

cultuurmarkt.be

Cirk!

(nog t.e.m. 26/8, Aalst)

Openluchtfestival Cirk! in Aalst is alweer aan zijn tiende editie toe, en dat wordt uiteraard gevierd. Overal in de stad bots je dit weekend op spannende acts: topartiesten uit binnen- en buitenland brengen charmante voorstellingen en adembenemende producties mee. Op zaterdagavond vier je de verjaardag van Cirk! met een knotsgekke Soirée Jublilée - probeer je alvast iets voor te stellen bij een combinatie van paaldansbattles en popcornmachines. Afsluiten doe je op zondag met vuurwerk en spektakel op de Grote Markt.

cirkaalst.be

Weg van Klassiek

(nog t.e.m. 26/8, Pajottenland)

Ze gaan prachtig samen: het glooiende landschap van het Pajottenland en de warme tenor van Reinoud van Mechelen. Daar maakt Weg van Klassiek handig gebruik van, met een aantal klassieke concerten op bijzondere locaties in de streek. Het thema dit jaar: het vlindereffect, of hoe de kleinste verandering grote bewegingen op gang kan zetten. Naast concerten in de abdij van Bellingen, het kasteel van Gaasbeek en de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Leeuw kan je ook op het festival terecht voor een vlinderwandeling, een rondleiding in de museumtuin van het kasteel of een heerlijke maaltijd.

westrand.be

Nacht van de Humor

(24/8, Waregem)

Denk jij bij Waregem Koerse enkel aan paarden en gekke hoeden? Dan denk je verkeerd. Waregem Koerse is namelijk veel meer dan dat: het feest wordt ieder jaar geopend met de Nacht van de Humor, de beste comedians van het land op één podium. Dit jaar op de line-up: Gili, Joost Van Hyfte, Steven Mahieu, Dennis Nowé en Han Solo. Bovendien mag je ook een verrassingsact verwachten ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het evenement. Vergeet je gekke hoed niet!

waregemexpo.be

Straattheaterfestival Nomades

(nog t.e.m. 26/8, Brussel)

De Compagnie des nouveaux Disparus slaat dit weekend haar tenten op in het Warandepark en tovert de plek om in een echt nomadendorp boordevol theater, circus, muziek en straatkunsten allerhande. Met meer dan 35 voorstellingen in openlucht of in een circustent valt hier voor werkelijk iedereen iets te beleven: kuier door het park en laat je verrassen door de bijzondere artiesten en theaterkunsten die je onderweg tegenkomt.

festivaltheatresnomades.be