Topper Club Brugge-Anderlecht domineert vijfde speeldag

Topper Club Brugge-Anderlecht domineert vijfde speeldag
Topper Club Brugge-Anderlecht domineert vijfde speeldag

De competitie is amper vijf speeldagen ver of de eerste absolute topper tussen Club Brugge en Anderlecht staat al op het programma. Plaats van afspraak is zondagnamiddag (14u30) het Brugse Jan Breydelstadion. Omdat hij zo vroeg op het seizoen valt, zal de topper niet meer dan indicatief zijn, al zal blauw-zwart de voorsprong van de Brusselaars liever niet zien oplopen tot vijf punten. Anderlecht kwam immers als grote winnaar uit de vierde speeldag: de Brusselaars openden met een eenvoudige 2-0 zege tegen Moeskroen, terwijl Club Brugge op het veld van Antwerp (1-1) zijn eerste puntenverlies van het seizoen leed na een blunder van doelman Karlo Letica en voor het eerst in bijna een jaar zijn leidersplaats moest afstaan.

Bovendien heeft coach Ivan Leko af te rekenen met heel wat blessureleed (Jelle Vossen, Clinton Mata, Marvelous Nakamba en Krépin Diatta), terwijl Wesley nog even aan de kant staat met een schorsing. De Kroaat zit zo bijna zonder aanvallende opties, al speelde Club daar wel op in met de komst van Kaveh Rezaei. Zijn Anderlechtse tegenhanger Hein Vanhaezebrouck hoopt dan weer op defensieve versterking, omdat Ognjen Vranjes er meer dan waarschijnlijk wegens een schorsing niet bij zal zijn.

Later op zondag komen met AA Gent (18u tegen Lokeren) en Racing Genk (20u tegen Waasland-Beveren) de twee Belgische clubs in actie die eerst vanavond nog voorrondes van de Europa League moeten afhaspelen. Gent ontvangt dan de Franse subtopper Bordeaux, voor Genk is de tegenstander Bröndby uit Denemarken. Genk kan met het duel tegen Waasland-Beveren zijn plaats bovenin het klassement bevestigen, de Gentenaars willen in de derby tegen Lokeren dan weer de lijn van vorig weekend in Eupen doortrekken.

Morgenavond is er een burenduel tussen Oostende en Zulte Waregem om de speeldag te openen. Zaterdag ontvangt Standard Sint-Truiden, dat na vier speeldagen evenveel draws op de teller heeft staan. Met Moeskroen en Eupen kijken dan de enige twee clubs die nog geen punten hebben mekaar in de ogen. Antwerp ontvangt promovendus Cercle Brugge en met Charleroi tegen KV Kortrijk wordt het zaterdagavondvoetbal afgesloten.

Bron: Belga