Minister Muyters maakt 3,5 miljoen euro vrij voor 21 projecten rond City of Things

Minister Muyters maakt 3

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) maakt 3,5 miljoen euro vrij voor 21 projecten in steden of gemeenten waarbij het internet of things wordt gebruikt om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke uitdagingen. Bedoeling is dat ze via deze “City of Things” kunnen samenwerken, kosten en expertise kunnen delen en toepassingen over heel Vlaanderen kunnen worden uitgerold. Het internet of things houdt in dat apparaten via sensoren worden verbonden met het internet. Dat biedt mogelijkheden om het leven aangenamer te maken. Voorbeelden zijn slim parkeren, efficiënt energieverbruik of het meten van de luchtkwaliteit.

Vorig jaar bouwden Vlaanderen, onderzoekscentrum imec en de stad Antwerpen samen City of Things uit, waarbij in Antwerpen de technologie door gebruikers in de praktijk wordt getest en aan een open digitaal platform wordt gewerkt. Minister Muyters lanceerde in oktober een projectoproep om het project naar de rest van Vlaanderen door te trekken.

“Met succes”, aldus de minister. “De oproep levert uiteindelijk 21 concrete projecten op met nieuwe, ingenieuze oplossingen om bijvoorbeeld de kwaliteit van het wegdek te monitoren of om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan”. Andere toepassingen slaan op parkeerinformatie, mobiliteitsbeheer of het connecteren van openbare verlichting op fietspaden.

bron: Belga