Hoge maximumtemperaturen ondanks bewolking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deze namiddag blijft er veel bewolking aanwezig. In het zuidoosten van het land is er kans op enkele onweersbuien. De maxima liggen rond 25 graden in het centrum, meldt het KMI. Morgen is er eerst veel zon. Daarna wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. We krijgen maxima rond 19 graden. Zaterdag wordt een wisselvallige dag met enkele buien, maar soms ook opklaringen. Een paar lokale donderslagen zijn niet uitgesloten. Op het einde van de dag wordt het droog vanaf de Franse grens. Het is fris met maxima van 14 graden in de Hoge Ardennen tot 18 graden in het centrum.

Zondag verwachten we eerst opklaringen, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Op het einde van de namiddag of 's avonds vergroot vervolgens de kans op lichte regen. De maxima schommelen van 15 tot 20 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandag krijgen we eerst veel wolken met soms lichte regen of enkele buien. Mogelijk krijgen we later op de dag zonnige perioden. Maxima van 16 tot 21 graden.

Dinsdag zijn er eerst brede opklaringen, later overdag verschijnen er meer wolken. Het is warmer met maxima tussen 20 en 24 graden. Voor woensdag zijn de voorspellingen nog onzeker. De maxima schommelen in de meeste streken rond 20 graden. Donderdag lijkt het droog te blijven met zon en wolken bij maxima rond 20 graden.

bron: Belga